Početna
Moderni sevdah, po kojem su duo Dzenana i Dzenana prepoznatljive je spoj klasicne muzike i sevdalinke, spoj umjetnosti i tradicije. Dzenana i Dzenana je duo koji je sa radom poceo 2020.g. ,iza sebe imaju niz zajedničkih koncerata i nastupa, a svoj zajednički rad su okrunile u maju 2021. godine albumom pod nazivom "Sevdah i klasika" na kojem se nalaze sevdalinke izvedene u duhu klasične muzike za koje je klasicnu obradu napisala pijanistica Dženana Šehanović Sarajlić ,a na poseban nacin, bel canto tehnikom pjevanja donijela sopranistica Dzenana Huseinagic. Album je izdala produkcijska kuća Hayat Production, uz podršku BKZ Preporod. Fuzija ova dva muzicka zanra je nesto novo i nesvakidasnje, a sevdalinka je zahvaljujuci tome zazivjela i u koncertnim dvoranama na koncertima klasicne muzike.

o nama

hotel tuzla-fit

Dženana Šehanović Sarajlić - klavir

Pijanistica Dženana Šehanović Sarajlić rođena je 23. 03.1991.godine, u Brčkom, Bosna i Hercegovina.
Nastupala je na brojnim skupnim i samostalnim koncertima u Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Lichtensteinu, Norveškoj, Londonu (UK), Turskoj, Mađarskoj, Pakistanu, Bosni i Hercegovini, te za Vijeće Evrope (Sarajevo). Na koncertima je pored klasičnog repertoara izvodila i vlastite kompozicije. Nastupala je sa renomiranim svjetskim orkestrima kao solista: Sarajevska filharmonija, orkestar Hrvatskog glazbenog zavoda (Hrvatska), kamerni orkestar Amoroso (Srbija) i sa ansamblom Zagrebačkih solista.
Godine 2005.,u julu mjesecu, položila je prijemni ispit na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i tako sa 14 godina postala najmlađi ikada primljen student. Prvu godinu studija završila je u klasi prof. Đorđe Stanettija i prof. Karl-Heinz Kammerlinga u Zagrebu, drugu i treću godinu je završila na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, odsjek za glazbu, a diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, 2010.godine, u klasi prof. Srđana Čaldarovića. Magistrirala je 2011.godine sa najvišom ocjenom iz klavira, na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Trenutno priprema odbranu doktorske disertacije na trećem ciklusu studija (doktorski studij) na muzičkoj akademiji u Sarajevu. Zaposlena je od 2010.g. kao profesor klavira u Srednjoj i Osnovnoj muzičkoj školi u Tuzli, a od 2017.godine živi i radi u Sarajevu kao profesor klavira u Osnovnoj muzičkoj i baletnoj školi „Novo Sarajevo“.
Dobitnica je brojnih državnih i međunarodnih nagrada i priznanja te Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska. Na preporuku iz ureda bivšeg predsjednika Republike Hrvatske, g. Stjepana Mesića, 2006.g. dobila je Hrvatsko državljanstvo, na osnovu umjetničkog i profesionalnog dostignuća za koji postoji interes Republike Hrvatske.

Dženana Huseinagić – sopran

 

Rođena je u Tuzli 1988. godine gdje završava osnovnu školu,  Osnovnu i Srednju Muzičku školu u Tuzli kao i Gimnaziju Meša Selimović, te svoje dalje akademsko obrazovanje nastavlja na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu u klasi Primadone prof. emeritus Radmile Bakočević u čijoj klasi nakon završetka osnovnih studija magistrira i specijalizira na Akademiji Lepih Umetnosti u Beogradu. Osim završenog magisterija na Akademiji Lepih Umetnosti u Beogradu , također magistrira i osnose s javnošću, te u junu 2020. godine brani doktorsku disertaciju na temu „Odnosi s javnošću u institucijama umjetnosti i kulture u Tuzlanskom kantonu“, te dobija zvanje doktora medijskih i komunikoloških nauka. Osim stalnog zaposlenjna u Osnovnoj muzičkoj školi u Tuzli na odsjeku za solo pjevanje (jedna od osnivačica pomenutog odsjeka, jer isti u Tuzli u osnovnoj školi nije postojao), od 2018. godine radi i u zvanju prof. doc. dr. na Muzičkoj akademiji u Bijeljini kao profesor vokalne tehnike. Iste godine dodjeljeno joj je priznanje dopisnog člana Međunarodne akademije MIANU IRASA Beograd. Umjetničku karijeru počela je jako rano, te mimo takmičenja na kojim osvaja nagrade redovno nastupa i koncertira širom Bosne i Hercegovine i regiona. Do sada je održala stotine nastupa, koncerata, radila na filmskoj muzici, držala muzičke radionice,  doprinosi umjetičkom očuvanju muzičke tradicije Bosne i Hercegovine (obrade sevdalinki), te ima nekoliko objavljenih stručnih radova u naučnim časopisima, kao i koautorstvo u knjizi (prvi Bosansko Hercegovački „Leksikon menadžmenta“ –  Akademik  Enes Huseinagić, vanr. Prof.) . 2016. godine dobija priznanje „Super žena“ jednog od najuticajnijih medija u Tuzli, a i šire- Radio Kameleona i ženski.ba.

2021. i 2022. godine je predsjednica žirija međunarodnog takmienja Muzičke majske svečanosti.  

britanski parlament 2
dan nezavisnosti-fit4
jajce-fit
dze1i2
narodno pozoriste
sultan-fit8

portfolio


hotel tuzla kongres-fit
britanski parlament
hotel tuzla-fit5
ljeto u mostaru
Dzenana
Dzenana
Dzenana
Dzenana & Dzenana
Dzenana & Dzenana
Dzenana & Dzenana

video 


Clipboard04-fit


Dzenana & Dzenana

forma za kontakt

Molimo Vas da popunite formu za kontakt